infoblokk

szechenyi 2020 erfa

2020/03/25

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

HUMÁN SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE VAJÁN ÉS TÉRSÉGÉBEN


Az EFOP-1.5.3-16-2017-00022 azonosító számmal nyilvántartott Támogatási Szerződéssel Vaja Város Önkormányzata 245,670 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült az Emberi Erőforrások Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma EU Fejlesztések Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság jóvoltából, melyhez a forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg.
Vaja Város Önkormányzata, mint konzorciumvezető, Nyírcsaholy Község Önkormányzat, Jármi Község Önkormányzat, Nyírparasznya Község Önkormányzat és Papos Község Önkormányzat konzorciumi partnerek együttműködésével valósítja meg. Alapvető cél, hogy a lakossága számára innovatív szolgáltatásokat tegyünk hozzáférhetővé a hosszú távú, jól célzott, eredményorientált programjainkkal, összhangban a települések igényeivel. A területi hátrányok mérséklését eredményezi mindez, továbbá hozzájárul egy megfelelő jövőkép kialakulásához. A pályázat átfogó céljai a társadalmi felzárkózás érdekében, a területi különbségek csökkentése, a minőségi humán közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, helyi esélyegyenlőségi programokban feltárt problémák komplex, a helyi közösségekre és erőforrásokra alapuló kezelését célzó területi hatókörű fejlesztési programok megvalósításának támogatása. A projekt specifikus céljai a humán közszolgáltatások szakember‐ellátottságának fejlesztését szolgáló ösztönző programok megvalósítása. A hátrányos helyzetű csoportokhoz tartozó aktív korú emberek foglalkoztathatóságának javítását támogató szolgáltatás‐csomagok kialakítása, megerősítése. A helyi kisközösségek társadalmi szerepének megerősítése. A települési életminőség javítása, a vidék megtartó képességének fejlesztése, valamint az ezzel kapcsolatos disszemináció támogatása. A hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztathatóságának növelése, aktív munkaerő‐piaci eszközökben való részesedésének és munkaerő‐piacon való megjelenésének elősegítése, integrált foglalkoztathatóságot támogató rendszer kialakítása. A vidék megtartó képességének erősítése, valamint az ezzel kapcsolatos értékközvetítés támogatása. A kultúrák közötti párbeszéd erősítése.

A projekt megvalósításának ideje: 2020.03.01.-2022.02.28.
A projektről bővebb információt a www.vaja.hu oldalon olvashatnak.
További információ kérhető:
Tisza Sándor – Polgármester
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.