infoblokk

szechenyi 2020 erfa

A Nyírparasznyai Általános Iskola

A korai anyakönyvek alapján már az 1800-as évek végén rendszeres iskolai tanítás folyt Nyírparasznyán. Egy település életében pedig az oktatási és nevelési intézmény mindig meghatározó szereppel bír. A helyi tanítás azonban évtizedeken keresztül több épületben folyt. 2005. szeptember 1. került átadásra patinás épületkomplexumunk, amely az óvodának a községi konyhának is helyet biztosít. A címzett támogatás keretében épült 8 tantermes általános iskola tornatermével, könyvtárával és gyönyörű aulájával méltó körülményt biztosít a színvonalas oktatás megvalósításához. A fenntartó által kiadott alapító okirat szerint alapfeladatunk a település tanköteles korú gyermekeinek általános műveltségét megalapozni. A legfontosabb küldetésünk a gyermekek nevelésén, tanításán túl a közösségformálás, az értékteremtés és értékközvetítés.

A település nagyságából is következik, hogy a légkör az intézményben családias. Az intézményvezetés mindig igyekezett a helyi igények figyelembevételével az iskola nevelő oktató munkáját színesíteni. Ennek eredményeként az iskolában kiemelt szerepet kap a művészeti oktatás, a kulturális készségfejlesztés. Hétköznapjainkat az Ünnepnapok megszervezése, a programokkal való felkészülések még tartalmasabbá teszik. A nemzeti és egyházi ünnepek megtartása mellett tantárgyi versenyek, családi napok, iskolai kirándulások színesítik a tantervet. Tanulóinkat ezzel is élményekhez, sikerekhez juttatjuk. Célunk, hogy inger gazdag környezetben fejlődő diákjaink készségükben egyre kreatívabbak, egyben neveltebbek és normakövetőbbek legyenek. 

Gyermekeink számára tanórai és tanórán kívüli foglalkozások keretében is lehetőséget teremtünk felzárkózási esélyeik növelésére. Hatékony munkánk alapja a szülőkkel való együttműködés. Jó kapcsolatot ápolunk a település civil szervezeteivel, a kisebbségi önkormányzattal és a település helyi önkormányzatával.

2013. január 1-től a Nyírparasznyai Általános Iskola fenntartója és működtetője a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ lett. A színvonalas nevelő oktató munka körülményei biztosítottak, szakos ellátottságunk 100%-os. Tantestületünk létszáma 12 fő. Pedagógusaink elhivatott munkával és nagy szeretettel alakítják tanulóink személyiségét, jellemét. A gyermekek kiscsoportos fejlesztésben, egyénre szabott oktatásban részesülnek.

Szabó Irén

intézményvezető


Elérhetőség:

Nyírparasznyai Általános Iskola

4822 Nyírparasznya, Rákóczi utca 88.

Tel.: 06-44/385-179

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.;

Pedagógiai Program - Általános Iskola Nyírparasznya