infoblokk

szechenyi 2020 erfa

Napközi Otthonos Óvoda Nyírparasznya

Településünk minden óvodáskorú gyermeke számára biztosított az óvodába járás lehetősége. Óvodánk 50 férőhellyel működő integrált nevelést folytató intézmény. 

Az Óvoda épületét községünk Önkormányzata 2005-ben emelte saját és pályázati forrásból. Az épület esztétikus, korszerű a mai igényeknek minden szempontból megfelelő. Tágas csoportszobáinkhoz külön mosdók tartoznak. Kényelmes öltözőnk van, a tornaszobánkat felszabadult mozgással, játékkal vesszük nap mint nap birtokba. Megfelelőek a dolgozók szociális helyiségei, van nevelői- és vezetői szobánk. Udvarunk tágas, nagy zöldfelületű, megfelelő mozgásfejlesztő fa játékokkal, amelyek biztonságosak és alkalmasak a gyermekek nagy mozgásigényének kielégítésére.

Óvodapedagógusaink szakmailag jól képzettek, munkájuk középpontjában a gyermekek szeretete, érzelmi biztonságának megteremtése, képességeiknek kibontakoztatása áll. Nevelőtestületünk tagjai olyan óvodapedagógusok, akikre a megértő, együtt érző, elfogadó segítőkészséget előtérbe helyező gyermekszeretet jellemző, akiket a szülők tisztelete, a pedagógiai optimizmus, és az empátiakészség motivál.

Helyi Pedagógiai Program szerint dolgozunk, amelynek fő feladata az egészséges életmódra, és a környezet megismerésére nevelés. A program megvalósításában sokat segít a település Önkormányzata. Ezt a segítséget igyekszünk pályázati lehetőségekkel is bővíteni. Az elmúlt időszakban Szabó János polgármester anyagi hozzájárulásával szereztünk be többek között nagy-mozgást fejlesztő udvari játékokat, és egyéb fejlesztő eszközöket. Az eszközökön kívül minden évben személyes élményekkel gazdagítjuk a gyermekeket (kirándulás, bábszínház stb.). Helyi programunkban célul tűztük ki, hogy minél családiasabb, oldottabb légkörben jussanak el a gyermekek az óvodás évek végére az iskolaérettség megfelelő fokára. Igyekszünk olyan gyermekeket nevelni, akik településükhöz kötődve tisztelik hagyományaikat, derűs, érzelmileg gazdag, önmagukat értékelni tudó, de másokat elfogadó, együttműködő, környezetükben jól tájékozódó, valamint egészséges és mozgást igénylő iskolássá válnak. 

Mind a gyermekek, mind pedig az óvónők nagy izgalommal készülünk minden tanévkezdésre. Mi óvónők saját kezűleg készített dekorációkkal, festett mesejelenetekkel, újabb és újabb játékokkal várjuk az óvodásokat, különös tekintettel az új kiscsoportosokra, akiknek igen hamar sikerül napirendünkbe beilleszkedniük.

 

Elérhetőség:

Napközi Otthonos Óvoda Nyírparasznya

4822 Nyírparasznya, Rákóczi utca 88.

Tel.: 06-44/584-074

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.;

Pedagógiai Program - Nyírparasznya Napközi Otthonos Óvoda

Alapító okirat